woensdag 24 oktober 2012

Berlijn, woensdag 24 oktober 2012..... 23.00 uur

Daar gaan we dan....
Hallo,

Alweer vanaf maandag jl. in Berlijn met Fiona. De reis hierheen is goed verlopen.... beetje anders dan 'normaal', maar goed dus.
Fiona bleek hernia te hebben.... oops..... dat wist ik niet, maar snel geregeld dat we assistentie nodig hadden op Schiphol. Fiona in rolstoel en werd door iemand door de douane gerold en ik kon lekker mee. Daarna samen in een soort golfkarretje naar de gate gebracht en mochten we als eerste het vliegtuig in. Ik gewoon te voet en Fiona getild in een speciale stoel.
In Berlijn mochten we er het laatst uit.... gewoon lopend het vliegtuig uit en met een auto naar de bagage ophaal. Koffers gepakt en Fiona per rolstoel naar taxi ....
Het vliegtuig was vertraagd, vanwege de mist en dus arriveerden we pas om een uur of vier in ons hotel.
In het hotel meteen van kamer veranderd, omdat we te ver van de lift verwijderd zaten.... nu kamer 301.
De ontvangst was aller hartelijkst.... "Welcome to the hotel California".

Koffers uitgepakt en stukje gelopen en bij een uitstekend Italiaans restaurant gegeten. Hij was echt goed!!

East Side Gallery...
Op tijd naar bed en de volgende ochtend -dinsdag de 23e- City Tour. We kwamen rond 18.30uur in ons hotel aan en waren kapot!!! Eten in de buurt ...... bij een Argentijn. Argentijn.... VLEES!!!! Ik zeg nog zo : "Ik ben vegetarisch hoor. Ik eet dus geen vlees." Antwoord: "Ze hebben sla". Was wel grappig.... want ik ben ook geen konijn. Ik was zo moe, dat het niet echt uitmaakte en ik het eigenlijk alleen maar grappig vond klinken...  Uiteindelijk werden het vegetarische tortilla's.... het enige vegetarische op de kaart. Sla hoefde niet, omdat ik niet van die majo-salades houd. Was een tegenvaller, maar ach ja..... lekker dichtbij en op tijd weer naar hotel en slapen.

Vandaag nog een keer de tour. We hadden 2 dagen. Allebei aangekruist wat waar we wilden uitstappen. Dat bleken vooral verschillende dingen te zijn. Gelukkig 2 onafhankelijke dames en dus is dat geen enkel probleem.
Checkpoint Charlie...
Ons eerste uitstappunt was Checkpoint Charlie. Hier samen wat rondgelopen, gekeken en foto's gemaakt. Daarna weer samen in de bus gestapt en ik naar de East Side Gallery. Vind het daar zo mooi en wilde nog even terug. Nog een stuk muur bekeken en genoten van de omgeving. Prachtige herfstkleuren...
Fiona bleef in de bus en zou naar Alexanderplatz gaan, om vanaf de Fernsehturm de omgeving te verkennen. Ik zou tussen 14 - 14.30uur daar ook zijn en zouden we samen lunchen.
Ik was er om 13.50uur al. Even iets gegeten samen en daarna elkaar kwijtgeraakt....
Ik even op de 2e etage naar het toilet en Fiona op de begane grond wachten.... kon haar niet meer terugvinden en na een poosje maar gewoon naar de bus gegaan. 3 bussen later maar opgestapt en vrolijk verder gereisd tot de Berliner Dom. Niet eens zo zeer voor de Dom, maar voor het beeld van Karl Marx en Friedrich Engels. Vond dit vorig jaar al zo indrukwekkend.... wilde er weer heen. Even stukje gelopen en cultuur gesnoven en weer naar de bus. Fiona zat ook in deze bus, wat een timing he?
Engels en Marx...

Ik ben er bij de FriedrichstraBe uitgegaan, om nog even een boekwinkel in te gaan voor een boekje. Fiona door naar de Brandenburger Tor en ik zou daar ook uitstappen later en teruglopen naar het Holocaust monument. Dit heb ik niet meer gered. Soms wil ik wel eens vergeten dat ik dystrofie heb en tja.... dan geeft het lijf aan dat je moet stoppen. Dus niet meer uitgestapt en richting hotel gereden. Een half uur na mij kwam Fiona ook thuis.

Was wel een leuke dag. Veel gezien en wil zeker snel weer terug hierheen om de dingen te zien die ik niet gezien heb.
Ik ben voor het eten nog even de straat op gegaan en meteen maar muffins en drinken gekocht voor als we op de kamer trek zouden krijgen..... het staat er nog....
19.00uur uiteten. Lekker naar het restaurant van de eerste avond. Had er zo'n zin in. VOL!!!!! Tja en toen werd het een Chinees..... en merk je dat je gewend bent aan goed, lekker en gezellig eten. Beetje afknapper..... Morgen iets vroeger naar de Italiaan.

Nu lekker op kamer dus en beetje internetten. Zal zo proberen wat foto's te plaatsen hier. Internet is wat traag, but I'll give it a try.

Voor nu of straks: Welterusten!!!!

Groetjes,
Ans x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten